Aamulla töihin kaahatessa auto oli lähes joka mutkassa peppuluisussa sohjoisella tiellä. Vaikka miten varovasti yritti ajaa, niin tuntui kesäkelien jälkeen melko huteralta. Eiköhän näihinkin keleihin pian totu.

Tänään ei ole yhtä ahdistava olo kuin viime päivinä on syystä tai toisesta ollut. Olen yrittänyt siirtää väkisin kaiken turhan ajattelun pois. Täytyy yrittää keskittyä vain tähän hetkeen ja ottaa tästä ilo irti.

Eilen alkoi muutenkin mieli kohentua, kun pomo soitti ja ilmoitti, että minulle maksetaan jokin kertaluonteinen 1.000 € extrapalkkio. Hieno homma! Lisätuloille on aina käyttöä. Tosin tällä hetkellä ei ole hirvittävää rahapulaa, joten tuon voisi sijoittaa vaikkapa johonkin rahastoon kasvamaan pahan päivän varalle. Eläkesäästämistäkin olen miettinyt, mutta miten se tuntuu niin kaukaiselta asialta. Sitä ennenhän voi vaikka kuolla eikä pääse itse nauttimaan noista rahoista. No toki ne menisivät lapselle, mutta... Jos sitä saisi sinniteltyä eläkeikään saakka, niin mitäs jos silloin on jo niin sairas ettei enää jaksa tai voi matkustella. Toki sitten nille rahoille olisi käyttöä lääke- ja hoitokuluissa. Vaikkakin mitä olen omien isovanhempieni hoitoa nähnyt, niin nykyään tyyli on se, että kun ikä menee tietyn rajan yli niin aloitetaan saattohoito. Äitinikin joitui taistelemaan aikoinaan että hänen isälleen laitettiin nesteytys kun joutui sairaalaan. Ilman tuota hän olisi menehtynyt parissa viikossa, mutta äidin sinnikkään taistelun tuloksena, isoisä sai lisäaikaa kuukausia ja pääsi välillä kotiinkin. Eräs yli 80-vuotias naapurimme oli myös joutunut sairaalaan. Hän sanoi sieltä pois päästyään, että: "Täytyy olla hemmetin hyvässä kunnossa, että sieltä selviää elävänä pois." Se kertoo melko paljon nykyajan sairaalahoidon tasosta. Naapurimmekin oli alkanut toipua heti ja voimaan huomattavasti paremmin kotiin päästyään. Mietin vain että miten nuo tulevat hoitajien palkankorotukset saavat hoidon tason nousemaan.... Kiireeseen auttaisi lisä rekrytoinnit, mutta mistä niihin revittäisiin rahaa, kun ei tahdo palkankorotuksiinkaan löytyä. On siinä ongelmaa jos jonkinlaista.